Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Λαύριο – ΕΛΚΕΘΕ – Ε.Κ. «Αθηνά» (pre-event)

22 Σεπ, 2017 στις 6:00 μμ έως 10:00 μμ

Αίθουσα Χυτηρίου (έναντι Ρολόι) στο Λιμάνι Λαυρίου, στις  6:00 – 10:00 μμ

Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και το ΕΛΚΕΘΕ συμμετέχουν και φέτος στη Βραδιά του Ερευνητή και διοργανώνουν από κοινού μια προκαταρκτική εκδήλωση την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017,  στο Λιμάνι του Λαυρίου, σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό – Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο και  τον τοπικό δήμο .

 

Δράσεις που θα πραγματοποιήσει το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» :

REN2016..

 • Εργαστήριο για τα Ανοικτά δεδομένα και την Ανοικτή Επιστήμη
 • Πώς η μουσική μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την επιστήμη και να ενισχύσουμε την δημιουργικότητα μας;
 • Ξενάγηση στις νέες τεχνολογικές δυνατότητες καταγραφής και μοντελοποίησης κινήσεων του σώματος και εκφράσεων του προσώπου μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και χορό

 

Οι δράσεις που θα πραγματοποιήσει το ΕΛΚΕΘΕ:

 • Καθαρισμός της θάλασσας από πετρελαιοκηλίδα. (ΕΛΚΕΘΕ)
  Καθώς η δημιουργία μιας πετρελαιοκηλίδας ως  αποτέλεσμα της διαρροής πετρελαίου στη θάλασσα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα, μέσα από ένα απλό και κατανοητό πείραμα για μικρούς και μεγάλους γίνεται αντιληπτή η επίδραση της δημιουργίας μιας πετρελαιοκηλίδας στο θαλάσσιο οικοσύστημα και οι τρόποι περιορισμού και καθαρισμού των περιοχών που ρυπάνθηκαν.
 • Πως λειτουργούν τα υποθαλάσσια ηφαίστεια (ΕΛΚΕΘΕ)
  Μέσω μια απλής και όμορφης κατασκευής το κοινό συμμετέχει σε ένα ζωντανό πείραμα και κατανοεί τις διεργασίες και το αποτέλεσμα των ηφαιστειακών εκρήξεων που τόσο πολύ έχουν επηρεάσει τον ανθρώπινο πολιτισμό με την πάροδο του χρόνου. Ξαφνικά το ηφαίστειο ξεκινά και… αφρίζει!
 • Ντεντέκτιβ πλαστικών σε παραλίες και ακτέςΟι μικροί και οι «μεγαλύτεροι» φίλοι των καθαρών ακτών και θαλασσών συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι όπου χαρτογραφείται και ταξινομείται σε πραγματικό χρόνο η ρύπανση των ακτών μας από πλαστικά και άλλα πεταμένα αντικείμενα. Εξοικειώνονται με την χρήση μιας επιστημονικής εφαρμογής-εργαλείο για κινητά τηλέφωνα και tablet ώστε να μπορεί να συμβάλει στην αποτύπωση και καταγραφή δεδομένων σχετικών με την ρίψη και κυκλοφορία των ανθρώπινων απορριμμάτων στο θαλάσσιο περιβάλλον. Μπορείτε να εγκαταστήσετε δωρεάν την εφαρμογή πριν την επίσκεψή σας εδώ καθώς και να διαβάσετε τις οδηγίες  εδώ

Οι δράσεις που θα πραγματοποιήσει το Βιοτεχνικό – Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο :

 • Το λιμάνι και ο άνθρωπος  (ΒΒΕΜ)
  Οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Λιμάνι και ο Άνθρωπος» έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν  τον καθοριστικό ρόλο της Λιμενικής Βιομηχανίας  στη διακίνηση αγαθών και ανθρώπων, πως επηρεάζει τη ζωή τους, την οικονομία και την κοινωνία συνολικά  και πως  τελικά εξαρτώμεθα από τη θάλασσα. (Η μελέτη του εκπαιδευτικού προγράμματος είχε γίνει  με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.)

Οι δράσεις που θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου

 • Οι θησαυροί του Εθνικού Δρυμού Σουνίου (ΚΠΕ Λαυρίου)
  Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου βρίσκεται στην  πόλη του Λαυρίου από το 2005 και υλοποιεί εκπαιδευτικά  προγράμματα  που απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων και αφορούν σε σύγχρονα περιβαλλοντικά  ζητήματα με αφορμή το ιδιαίτερο περιβάλλον της Λαυρεωτικής. Το ΚΠΕ μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες , παρουσίαση υλικού  διαδραστικά  παιχνίδια και χρήση στερεοσκοπίων θα αναδείξει το σημαντικό φυσικό, γεωλογικό, ιστορικό και αρχαιολογικό χαρακτήρα του Εθνικού Δρυμού Σουνίου, μιας περιοχής με πολλές δυνατότητες  αειφορικής  αξιοποίησης.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
22 Σεπ, 2017
Ώρα:
6:00 μμ έως 10:00 μμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,

Χώρος Διεξαγωγής

Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Λαύριο
Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου
Λαύριο, 19500 Ελλάδα
+ Χάρτης Google