Δημοσιεύτηκε σε Νέα
X. Ζερεφός στη Βραδιά του Ερευνητή

X. Ζερεφός στη Βραδιά του Ερευνητή

Ο καθηγητής Χρήστος Σ. Ζερεφός, θα βρίσκεται στις 29 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»,  για να δώσει την κεντρική ομιλία της Βραδιάς στο κεντρικό αμφιθέατρο Αντιγόνη

 «Όταν πάψουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα να είναι ακραία»

Η διαχρονική εξέλιξη της συχνότητας εμφάνισης ακραίων καιρικών καταστάσεων συνέχεια τροποποιείται και με την ανθρώπινη παρέμβαση. Αυτό οδηγεί στην υπόθεση ότι το ακραίο σήμερα θα τείνει να γίνει σύνηθες.

 

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Σ. Ζερεφό
Είναι επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Αθηνών, Βοστώνης, Μινεσότα και Όσλο. Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, της Academia Europaea, της Νορβηγικής Ακαδημίας, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, της Ρωσικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών και πολλών άλλων Ακαδημιών και επιστημονικών Ιδρυμάτων. Μεταξύ των πολλών διακρίσεων που έχει λάβει συμπεριλαμβάνεται το Παγκόσμιο Βραβείο Όζοντος του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (1997), διακρίσεις από την Αμερικανική Γεωφυσική Ένωση, την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών, το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ, τη Γαλλική Κυβέρνηση (ταξιάρχης του Ακαδημαϊκού Φοίνικα) κ.α. Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Πατρών και του Πανεπιστημιακού Κολεγίου ANATOLIA. Έχει επιβλέψει 50 Μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες και περισσότερες από 30 Διδακτορικές διατριβές. Έχει ιδρύσει από το μηδέν 8 διεθνή Επιστημονικά/Ερευνητικά Κέντρα και έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες εργασιών σε εκδόσεις με κριτές.

 

Διαδώστε τοShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Αφήστε το μήνυμά σας